‘WIJ SPIEGELEN ONS AAN ONZE OUDERS EN ONZE OMGEVING’

Vrouwen en techniek op Internationale vrouwendag 8 maart

7 mrt 2024 13:18 | Afdeling Communicatie

Vrouwen en techniek is nog altijd geen vanzelfsprekende combinatie. Beeldvorming, gewoontes en voorbeelden dragen eraan bij. Student Ashmie Soedamah, alumna Marianne Dorder-Servet, lector Renée Heller en decaan Esther Ras gaan, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, in op de kansen om hier verbetering in te brengen.

Marianne Dorder-Servet, die Informatie, Dienstverlening en -Management studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam, miste gelijkgestemden. Het aantal vrouwen in de ICT, en vooral het aantal zwarte vrouwen, blijft achter. Om daar verandering in te brengen heeft Dorder-Servet, nu werkzaam als Informatiemanager Laboratoria in een ziekenhuis, drie jaar geleden de Stichting Zwarte Vrouwen voor Technologie opgericht. “Ik zag te weinig zwarte vrouwen in mijn werkveld. Ik kwam hun verhalen online niet tegen en ook in de zwarte gemeenschap waartoe ik behoor, werd er niet over gesproken. Daar wilde ik iets aan doen.”

De ervaringen van Soedamah en Dorder-Servet zijn een illustratie van het beeld dat ook Renée Heller heeft. Zij is lector Energie en innovatie en hoofd van het kenniscentrum Techniek.

Lees verder: ‘Wij spiegelen ons aan onze ouders en onze omgeving’ – HvA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *