Onze missie

Meer zwarte vrouwen in de ICT, het verbeteren van de sociaaleconomische positie van zwarte vrouwen en het helpen oplossen van het personeelstekort van ICT’ers bij organisaties. Wij geven organisaties toegang tot talenten. Heeft u interesse hierin? Kijk op onze pagina: Word Partner

Onze resultaten

1. Toename van vrouwen met een ICT-gerelateerde opleiding.
2. Verhoging van vrouwen met een baan in de ICT-sector.
3. Verhoging van de integratie van vrouwen in de ICT- sector.
4. Bijdrage aan het verminderen van het tekort aan ict’ers binnen organisaties.

Wie zijn wij?

Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie stimuleert, verbindt en ondersteunt Zwarte vrouwen om te kiezen voor of te groeien binnen de ICT. 

Wij zijn uniek in ons soort. Voor zover wij het weten zijn wij de enige organisatie die een bijdrage levert aan genderdiversiteit en culturele diversiteit. De kloof die zwarte vrouwen hebben tot deze sector is groot. Deze kloof willen wij de komende 10 jaar dichten. En organisaties toegang geven tot onbenutte talenten, door deze vrouwelijke talenten in contact te brengen met organisaties opzoek naar ICT talenten.  

Wat doen wij?

1. Organisaties toegang bieden tot onbenutte talenten
Op basis van recruitment bieden wij organisaties toegang tot onbenutte talenten. Het gaat hierbij om ICT professionals op senior, medior en juniorniveau. 

2. ICT carrièreprogramma
Wij maken inzichtelijk aan vrouwen welke kansen er zijn in de ICT. Samen met deze vrouwen creëren wij passende carrière kansen door opleiding en omscholing. Dit doen wij via ons ICT carrièreprogramma.

3. Zorgen voor zichtbaarheid
Wij creëren zichtbaarheid door de reeds aanwezige zwarte vrouwen in de ICT te zoeken, vinden en een podium te bieden, zodat zij andere vrouwen kunnen informeren en inspireren. Rolmodellen zijn zeer belangrijk om andere vrouwen te laten zien dat zij het ook kunnen en om elkaar te ondersteunen.

4. Bouwen aan een community
Wij bouwen aan een community van vrouwen met ambitie om in de ICT te werken, als zelfstandige of als werknemer. Wij zorgen voor bewustwording over de impact en de kansen van technologie en data op ons leven en in onze maatschappij. Met de Tech Talks en ICT events die wij organiseren activeren wij dit gesprek vanuit (zwarte) vrouwen.

Bestuursleden

Maak kennis met het bestuur

Ons bestuur bestaat uit 3 bestuursleden met diverse achtergronden, maar met hetzelfde doel: Het oppakken van de maatschappelijke uitdaging waar wij allemaal voor staan, namelijk het betrekken van meer vrouwen in de ICT sector.

Informatiemanager Laboratoria en Founder Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie

Marianne Dorder-Servet werkt sinds 2005 in de ICT/Informatiemanagement met veel ervaring op het gebied van digitalisering, digitaal werken, verandermanagement, systeemimplementaties, organisatorische-, functionele- en technische implementaties, visievorming ICT/Informatievoorziening en het geven van leiding aan (project)teams en organisatiebrede veranderingen. Marianne is de founder van Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie

Managing Director, Customer Succes Microsoft

Kim geeft momenteel leiding aan een team van Senior Customer Success Account Managers voor Microsoft Nederland. Haar team organiseert de technische levering en cloudondersteuningsactiviteiten voor enkele van de grootste productie- en energiebedrijven ter wereld. Vóór haar huidige functie was Kim de eerste persoon die werd aangenomen in de functie van Senior Principal Customer Success Account Manager, een relatief nieuwe functie bij Microsoft. Kim was in de eerste plaats verantwoordelijk voor het organiseren van de dienstverlening bij belangrijke transformationele projecten met behulp van Microsoft-technologie, voor een van de grootste bedrijven in de energiesector.

BI Analytics Consultant

Na jaren werken in de Retail sector en werken als office manager heeft Kristle een grote overstap gemaakt naar de IT met behulp van de Do Good Only Company. Kristle begon als Data Scientist en ging verder als consultant bij Magna Versum. Bij Magna Versum helpt en adviseert ze klanten bij het implementeren van Business Intelligence (BI), Datawarehousing en  Cloud oplossingen. Naast dit heeft ze Rechten, Cyber security en Ethical Technologist als achtergrond. Ze is ook bestuurslid bij Stichting Zwarte Vrouwen voor Technologie, waar ze haar passie voor de diversiteit in IT kan inzetten.