Iconic Women in Tech in the Netherlands

Farisa Currie

Farisa Currie

Data Engineer bij een consultancybureau

Farisa Currie is 50 jaar geleden geboren in Paramaribo, Suriname en is op 19 jarige leeftijd naar Nederland vertrokken om te studeren. Haar interesse en talent lagen in de beta richting maar ze had geen idee wat ze wilde studeren.

Na een studie civiele techniek op het HBO en vervolgens op de Technische Universiteit Delft ging Farisa aan de slag als constructeur bij verschillende ingenieurs bureaus, waar ze constructie berekeningen uitvoerde voor bruggen, viaducten en andere civiele constructies. Het hoogtepunt was het uitvoeren van de constructie berekeningen voor de Busbaanbrug in Almere, waar ze erg trots op is.

Zij heeft ook jarenlang wiskunde bijles gegeven aan scholieren en studenten.

Na een moeilijke periode in haar leven besloot Farisa het roer om te gooien, door een carrière switch te maken naar de IT. Ze volgde een omscholingscursus, waarbij ze meerdere Microsoft Azure certificaten haalde. Hierna startte ze haar carrière in de IT als Data Engineer bij een consultancybureau.

In haar werk zorgt zij ervoor dat het datafundament wordt gelegd, zodat de data beschikbaar wordt voor later gebruik. Dit doet zij gebruikmakend van modelleer technieken zoals Datavault, programmeertalen zoals SQL en Python, en cloud platformen zoals Azure Synapse Analytics en Databricks.

Farisa krijgt energie van het zoeken naar creatieve oplossingen voor complexe uitdagingen. Zij is zichzelf continu aan het ontwikkelen en bijscholen en vind voldoening in de data engineering.

Contact ons!

 

+31 6 288 64 556

info@zvvt.nl

KVK: 82488452

©2021 ZvvT 

Algemene Voorwaarden

Privacy & cookieverklaring

Disclaimer