Op 30 november jongstleden sprak onze voorzitter Marianne over `Diversity in computer science` op de Stichting Nationaal Informatica Congres (SNiC). Het was een geweldig gesprek met betrokken studenten met veel vragen. Een uur was zelfs te weinig om het gesprek met elkaar te voeren over de nut, noodzaak en urgentie van inclusie in de ICT/ computer science. Verschillende studenten gaven aan dat ze eindelijk begrepen wat ze zelf zouden kunnen doen om een bijdrage te leveren. Dit vanwege de concrete ervaringen die we konden uitwisselen. Dank en succes verder @celerit!

 

Het was op donderdag 15 september een geweldige Tea Talk bij The Eyes Assembly!

Praten over de nut en noodzaak van ICT/Digitalisering en waarom meer vrouwen moeten kiezen voor een carrière in de ICT doe ik graag! ICT kan taaie stof zijn, maar ik weet het altijd weer behapbaar en interessant te maken. Na een korte presentatie en een goed gesprek met veel interesse en veel vragen zijn we gezellig aan de slag gegaan met een door mij gemaakte ICT kwartet. Het was lachen, plezier en kennis op doen. ICT-kennis delen en opdoen op een luchtige en effectieve manier? Hiervoor moet je bij Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie zijn!

Zelf gecreeerd kwartet dat elke ICT liefhebber aanspreekt.

Wil je ons ook op bezoek? Wil je aandacht geven aan een diverse ICT sector? En het wegwerken van het tekort van gekwalificeerd personeel voor de vele ICT-functies binnen de ICT-sector of binnen je ICT organisatie bespreekbaar maken? Maak gerust contact. Marianne Dorder-Servet

Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie stimuleert, verbindt en ondersteund Zwarte vrouwen om te kiezen voor of te groeien binnen de ICT door kennis te vergaren en gebruik te maken van ons ondersteuningstraject. Welke vrouw ken jij die jij dit gunt?