Kom op zaterdag 28 september 2024 naar The Extra Mile in Amsterdam Zuidoost van 12:00u tot 19:00u.

Terug naar de hoofdpagina voor tickets: Be Your Own IT SuperHero

Glenda Magloire

Glenda Magloire

Workshopleider Robotics en Junkbots
Glenda Magloire is een Community Development Specialist. Ze studeerde en werkte ook in Accounting, is Teacher van Transcendentaal meditatie, een Spirituele coach, en een Ayurveda welzijn practitioner. Hoewel Glenda nu met pensioen is, blijf ze gepassioneerd over het ondersteunen van de ontwikkeling van vrouwen en kinderen en het creëren van bloeiende gemeenschappen.

In 2012 richtte Glenda in Veendam, Groningen de stichting Community Building International Network op, die zich richtte op het opzetten van ontbrekende projecten en programma's. Een van deze programma's was de Eureka Science Club, een STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) verrijkende naschoolse activiteit voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Zo kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met wetenschap en techniek. Een meerwaarde van de Eureka Science Club was het betrekken van ouders gedurende clubs activiteiten, zodat ze ook kennis maken met STEM en ook beter te begrijpen de vakken op school die de kinderen moeten leren. Een totaal van 230 kinderen namen deel aan de Eureka tweejarige pilot. Dit was succesvol mede dankzij de toestemming van SEDL in de VS om hun STEM methodes en lesmaterialen te gebruiken.

Deze unieke programma van Glenda leidde ertoe dat ze een belangrijke rol speelde aan de Universiteit van Groningen. Ze ondersteunde een onderzoek van de Institute for Science Education and Communication (ISEC) in de Caribische gemeenschap in Beijum. Groningen. Glenda hielp bij het curriculum en was de schakel tussen de universiteit, de student en de gemeenschap.

Glenda Magloire woont sinds kort in Amsterdam Noord en start het naschoolse programma opnieuw onder de naam AHA!. De AHA! Club Noord is een STEAM programma (STEM + Art). In samenwerking met vrijwilligers wordt AHA! hier ook een groot succes.
Raoul Esseboom

Raoul Esseboom

Workshopleider Crypto
Raoul is een voormalige professionele voetballer die zijn carrière een nieuwe wending heeft gegeven in de IT-wereld. Met een achtergrond in toegepaste psychologie heeft hij vier jaar werkervaring opgedaan als business developer bij een toonaangevend blockchain implementatiebedrijf. Tegenwoordig is hij de founder van Cryptotakkies en de hoofdredacteur en content specialist bij een van de snelstgroeiende crypto bedrijven van Nederland. Raoul is een bekende verschijning in de media en is te zien in video's van de NOS, de Videoland-documentaire "Cryptokoorts" en de Nationale Blockchain Cursus.

Workshop: Starten met Cryptocurrencies
Duik in de wereld van cryptocurrencies met onze interactieve workshop! We behandelen de volgende onderwerpen:

- Bitcoin: Ontdek wat Bitcoin is en hoe het werkt. Krijg inzicht in de ideeën van de bedenker en verken de Bitcoin-wereld met behulp van QR-codes.

- Blockchain: Begrijp de technologie achter cryptocurrencies. Leer over de onderdelen van een blockchain, zijn verantwoordelijkheden, en volg transacties in de Bitcoin blockchain.

- Investeren: Investeren is meer dan alleen geld. Bij Cryptotakkies hebben we het concept opgedeeld in drie subdomeinen, die we tijdens de workshop zullen bespreken. De exacte inhoud blijft een verrassing!

- Node Spel: Leer de rol van een node in een decentraal netwerk. Begrijp hoe computerkracht, transactieverwerking en consensus werken door middel van een interactief spel.

- Risico’s: Investeren zonder kennis raden we sterk af. We bespreken de bestaande en potentiële nieuwe risico's van het investeren in technologie.

Sluit je aan en krijg een diepgaand begrip van cryptocurrencies en blockchain-technologie!
Angie Doekhie-Kalidien

Angie Doekhie-Kalidien

Workshopleider Cybersecurity Essentials: Bescherm Je Digitale Wereld
Daarnaast behandelen we de relevante wet- en regelgeving, waaronder de NIS 2-richtlijn en de ISO27001-norm, die vaak door bedrijven worden toegepast om hun cybersecurity te waarborgen.

We verkennen ook de diverse carrièremogelijkheden binnen de cybersecuritysector. Tot slot bieden we hands-on activiteiten waarin je praktische ervaring opdoet, zoals het analyseren van phishing-e-mails en het opzetten van een veilige wachtwoordmanager.

Deze workshop is ontworpen voor zowel beginners als mensen met enige ervaring en biedt waardevolle inzichten en praktische kennis om jezelf en je omgeving beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Doe mee en versterk je digitale vaardigheden in deze snel veranderende wereld!
Selina Thompson

Selina Thompson

Workshopleader How to get a non-tech role in Tech – 2024 Edition (in het Engels)
How to Land a Non-Tech Role in Tech – 2024 Edition Ready to start your tech industry career but unsure where to begin? Join us for a workshop tailored to help you secure a non-technical role in this dynamic sector.

Workshop Highlights:
• Explore Opportunities: Discover a range of non-tech roles in tech to find your perfect fit.

• AI and Recruitment Trends: Learn how AI is changing recruitment and how to use it to enhance your candidate profile. .

• Personalized 5-Step Plan: develop your roadmap to success, from identifying your unique strengths to acing your interview. .

• Build Your Brand: Gain insights on enhancing your resume, motivation letter, and LinkedIn profile, including how to use AI tools. .

• Network and Engage: Develop your personal brand and learn effective networking strategies in the digital age. .

This interactive workshop offers insights, practical exercises, and access to industry guidance. Whether transitioning from another field or looking to advance your career, this workshop provides the tools and knowledge you need to thrive in the tech industry. .

Reserve your spot today and take the first step towards a rewarding tech career!

Kom op zaterdag 28 september 2024 naar The Extra Mile in Amsterdam Zuidoost van 12:00u tot 19:00u.
Terug naar de hoofdpagina voor tickets: Be Your Own IT SuperHero