“There is a superhero in all of us. We just need the courage to put on the cape.” 

Word je eigen IT-superheld op ons jaarlijks IT-evenement! 

Kom op zaterdag 28 september 2024 naar The Extra Mile in Amsterdam Zuidoost van 12:00u tot 19:00u. Dit inspirerende evenement, georganiseerd door Zwarte Vrouwen voor Technologie (ZVVT), biedt een unieke kans voor zowel volwassenen als jongeren, om hun IT-vaardigheden en nieuwsgierigheid verder te ontwikkelen. 

Doe mee aan interactieve workshops, ontvang carrière tips, netwerk met gelijkgestemden en laat je inspireren door experts uit de IT-wereld. Of je nu een doorgewinterde professional bent, vroegtijdige schoolverlater, student, uitkeringsgerechtigde, starter of nieuwsgierig bent naar de IT-wereld, dan is dit evenement voor jou. Dit evenement heeft iedereen iets te bieden. 

Mis deze kans niet om je superkrachten te ontgrendelen en je eigen IT-superheld te worden! Kom langs en ontdek jouw kracht binnen de IT. 

Het programma op 28 september 2024. Klik en Lees verder

Dit evenement kan bezocht worden door iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht afkomst, gender, ICT-ervaring en achtergrond.

Taal evenement: Nederlands en Engels.

Kaarten:

  • Jongeren: Beperkt aantal kaarten beschikbaar voor jongeren vanaf 10 tot 16 jaar.
  • ZVVT Community members: Voor ZVVT Community members is de toegang vrij, inclusief lunch, exclusief diner.  Verplicht aanmelden door te mailen naar eventmanagement@zvvt.nl. Wil je diner bestellen? Mail ons.  Kom je met kinderen? Koop via de website een kaart voor je kinderen.
  • Diner voor jongeren: Kom je met meerdere kinderen, maar je wilt/kan niet voor alle kinderen apart diner kopen. Dat kan. Maak aub contact.
  • Kaartenverkoop uitsluitend online. Geen kaartenverkoop aan de deur en op de dag zelf. 
  • Diner achteraf bestellen: Heb jij je kaart met lunch al gekocht, maar je wilt alsnog diner bestellen? Maak aub contact.

Vragen? Mail naar eventmanagement@zvvt.nl

Opmerkingen:

  • Sponsor: Wil je een bijdrage leveren door kaarten te sponsoren voor vrouwen die het financieel niet kunnen betalen, maar erbij willen zijn? Of wil je op een andere manier sponsoren? Maak contact met ons door te mailen naar eventmanagement@zvvt.nl 
  • Recruitment: Ben je recruiter en wil je tijdens het evenement actief potentiële kandidaten benaderen en werven? Dat kan. Maak contact met ons voor afspraken.
  • Foto’s en video opnames zullen gemaakt worden op dit evenement. De opnames en foto’s zullen op Internet worden gepubliceerd. Door het evenement te bezoeken geeft u toestemming voor het maken van foto’s en video opnames en de publicaties hiervan door ons als organisatie alsook de bezoekers.
Glenda Magloire

Glenda Magloire

Workshopleider Robotics en Junkbots (in het Nederlands en Engels)
Glenda Magloire is een Community Development Specialist. In 2012 richtte Glenda in Veendam, Groningen de stichting Community Building International Network op, die zich richtte op het opzetten van ontbrekende projecten en programma's. Een van deze programma's was de Eureka Science Club, een STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) verrijkende naschoolse activiteit voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Workshopleider Robotics (10 - 12 jaar) en Junkbots (13 - 16 jaar)
Junkbots zijn eenvoudig te bouwen robots die je kunt maken met behulp van een eenvoudig circuit en recyclebare materialen. In deze les leren de jongeren over technisch ontwerp terwijl ze strijden om de snelste robot te bouwen. Er is geen eerdere robotica-ervaring vereist!

Bij Robotics gebruiken kinderen grotendeels gebruikte materialen om hun robot te maken en brengen hiervoor spullen mee van huis. Kinderen geven hun robot een naam, een eigen model en nemen deze mee naar huis na de activiteit. Zo kunnen kinderen verder werken om hun idee te verbeteren.
Raoul Esseboom

Raoul Esseboom

Workshopleider Crypto (in het Nederlands en Engels)
Raoul is de oprichter van Cryptotakkies, een organisatie die de ontwikkelingen van digitaal geld bespreekt op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Met een combinatie van educatieve inhoud, workshops en live-evenementen streven ze ernaar om beginners en ervaren gebruikers te voorzien van de nodige tools en inzichten om succesvol te navigeren in de complexe wereld van blockchain-technologie en digital assets. Hun missie is om de drempel tot toegang tot deze nieuwe sector te verlagen en mensen te helpen vertrouwen op te bouwen in het gebruik en begrip van cryptocurrencies.

Workshop: Starten met Cryptocurrencies
Ontdek de wereld van cryptocurrencies in deze interactieve workshop! Leer de basis van Bitcoin en blockchain-technologie, inclusief hoe transacties werken en wat de kernonderdelen zijn. Verken verschillende investeringsstrategieën en ontdek de belangrijkste risico’s om te vermijden. Speel een leuk node spel om te begrijpen hoe gedecentraliseerde netwerken functioneren.

Shaquille Veldboom

Shaquille Veldboom

Workshopleider 3D printing: Ontwerp je eigen wereld (In het Nederlands)
Shaquille is een ervaren 3D-ontwerper met een passie voor het omzetten van creatieve ideeën in tastbare en digitale realiteiten. Zijn expertise ligt in het gebruik van 3D-ontwerptechnieken om diverse projecten te realiseren, variërend van 3D-geprinte objecten tot videogames. Door 3D-ontwerp kan hij zijn verbeelding tot leven brengen en deze vaardigheden met anderen delen.

Tijdens deze interactieve demonstratie zullen jongeren kennismaken met de veelzijdigheid en mogelijkheden van 3D-ontwerp. In slechts één uur tijd zullen we verschillende aspecten van het 3D-ontwerpproces verkennen en ervaren hoe deze technologie kan worden toegepast in verschillende domeinen.

Workshop 3D printing: Ontwerp je eigen wereld
Deze workshop heeft als doel om jongeren te inspireren en hen een beter begrip te geven van de kracht en mogelijkheden van 3D-ontwerp. Ze zullen niet alleen zien hoe ideeën kunnen worden omgezet in realiteit, maar ook zelf de kans krijgen om hands-on ervaring op te doen met moderne ontwerptools. Met deze interactieve benadering laat Shaquille zien hoe 3D-ontwerp als kerntechnologie fungeert, waarmee we grenzen kunnen verleggen en onze creativiteit kunnen uiten in zowel de fysieke als de digitale wereld.
Angie Doekhie-Kalidien

Angie Doekhie-Kalidien

Workshopleider Cybersecurity Essentials: Bescherm Je Digitale Wereld (In het Nederlands)
Angie Doekhie-Kalidien heeft een achtergrond in Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde. Zij begon haar reis binnen de cybersecuritywereld zo'n tien jaar geleden. Tegenwoordig is zij een compliance specialist met ervaring in verschillende takken van cybersecurity. Haar expertise omvat onder andere privacy (GDPR), identity and access management, governance, risk en compliance, security architectuur (implementatie security standaarden) en projectmanagement. Met meer dan tien jaar ervaring binnen de security-sector heeft zij het voorrecht gehad om aan diverse indrukwekkende securityprojecten en opdrachten te werken bij uiteenlopende organisaties.

Workshop: Cybersecurity Essentials: Bescherm Je Digitale Wereld
Deze workshop biedt een introductie tot de wereld van cybersecurity. We starten met de basisprincipes en bespreken waarom cybersecurity cruciaal is in onze moderne, digitale samenleving. Vervolgens verkennen we het concept van digitale identiteit: wat het is en waarom het beschermen ervan zo belangrijk is.
We duiken daarna in de verschillende cyberdreigingen die we vandaag de dag tegenkomen, zoals phishing, malware en identiteitsdiefstal. Je krijgt praktische tips om jezelf te beveiligen, zoals effectief wachtwoordbeheer en het gebruik van tweefactorauthenticatie.
Rubiën Grootfaam

Rubiën Grootfaam

Workshopleider Softwaretesten (in het Nederlands)
Rubiën Grootfaam werkt sinds 5 jaar als werkzaam Freelancer/ZZP-er onder de naam Grootfaam ICT. Rubiën heeft Informatica & Informatiekunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Den haag en zij is in 2005 afgestudeerd.

Zij is ondernemend en erg leergierig ingesteld. Zo houd zij bijvoorbeeld van reizen en om andere culturen te leren kennen. Dit geeft zij ook graag mee aan haar kinderen. Rubiën is al meer dan 15 jaar werkzaam als Test Consultant (sinds de laatste jaren in combinatie met de SCRUM rol afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden binnen het team). Zij heeft bij verschillende bedrijven in verschillende branches mogen werken, te denken aan overheidsinstanties, financiële organisaties, Internet en Telecom, Luchtverkeersleiding Nederland, de haven van Amsterdam en bij Energiebedrijven. Sinds kort focust zij zich op het testautomatiseren middels Low code tooling.

Workshop Softwaretesten
Software tesing is net koken. Je hebt een recept (requirments eisen waar een applicatie aan zou moeten voldoen), je voert het recept uit en daarna ga je proeven of het voldoet aan je wensen. Mocht je niet tevreden zijn dan kan je altijd nog een beetje zout en peper toevoegen of een maggi blok.
De daadwerkelijke definitie van het testen van software is het vaststellen in hoeverre de software aan de eisen voldoet. Hierbij is het van belang te weten wat, welke object er gaat worden getest, de eisen, vastgelegd in de testbasis, wanneer en hoe , dus met welke methode, er gaat worden getest. Met als doel risico's in het proces te dekken. Je houdt je als tester dus niet bezig met het ontwikkelen van de software, maar met het verbeteren van de software.
Selina Thompson

Selina Thompson

Workshopleader How to get a non-tech role in Tech – 2024 Edition (in het Engels)
Selina Thompson is the founder of Forward Transformation. Selina inspires people in countries and cultures around the world to change the way they do things for the better by adopting a digital mindset. Since the early 1990s, Selina has introduced more than 50 million people to digital technologies, including cloud collaboration, the Internet of Things, digital payment platforms, artificial intelligence and automated service solutions. Her client list includes several leading organizations including Visa, AMEX, Royal Dutch Shell, Nissan and BUPA, while Selina delivered change and adoption for their digital transformation journeys.

Workshop How to get a non-tech role in Tech – 2024 Edition
Selina Thompson is the workshop leader. Interested in landing a non-tech role in tech? Join this workshop for tailored guidance to secure a dynamic sector position. You’ll explore non-tech opportunities, learn about AI's influence on recruitment and ways to boost your profile, Craft a tailored 5-step plan, refine your LinkedIn personal branding, and master effective networking in the digital era. This interactive workshop provides valuable insights, practical exercises, and industry expertise. Whether you're transitioning careers or aiming for advancement, reserve your spot today for a rewarding tech journey!

Shachi Argwal

Shachi Argwal

Workshopleider AI-Driven Security: Tomorrow’s Cyber Guardians (in het Engels)
Shachi Argwal has been a professional in the Cybersecurity world for over a decade, She has been in multiple roles & organizations, ranging from a Software Engineer, Solution Developer, Project lead for Cybersecurity solutions and now a Cybersecurity Technology Specialist at Microsoft. In her current role, she guides her customers across the Manufacturing sector, on their Digital Transformation journey on the cloud, from a Security perspective. She has the knowledge and expertise to help customers on Microsoft's Threat Protection, Cloud Security and Copilot for Security solutions, as a broad Security spectrum. She also works with Microsoft Partners as they play the key role of a catalyst across their customer set. She is also a Diversity & Inclusion (D&I) ambassador and have hosted several events and mentored several individuals on D&I initiatives. She gains energy from anything to do with Cybersecurity, Artificial Intelligence and D&I.


Workshop AI-Driven Security: Tomorrow’s Cyber Guardians
Irrespective of where you are in your career - beginner or expert in Cybersecurity, in this workshop, you will learn about the growing significance of the Cybersecurity domain and why it has taken the centre stage in recent times. In an era where digital threats evolve at an unprecedented pace, staying ahead of cyber adversaries is crucial. This workshop delves into the cutting-edge technologies and strategies shaping the future of cybersecurity. Participants will learn about what Cybersecurity really is, and the range of attack and defence mechanisms in this realm. It's going to be an interactive session, learning from the audience on their thoughts, concerns, questions, and then take you on the journey to unleash the superpowers of Cybersecurity. Since it is now the time of Artificial Intelligence (AI), participants will also learn how AI makes the Cybersecurity world even more powerful and comprehensive.

The objective of the workshop is to empower the audience with the knowledge to build a backpack of Cybersecurity as a concept, the relevance of it across different industries, and the future vision.
Miljorha Martin

Miljorha Martin

Spreekster: De omscholingsreis van Miljorha
Miljorha Martin deelt graag haar omscholingsreis naar Cybersecurity specialist. Miljorha is een gepassioneerde zelfstudie studente in Cybersecurity en een toegewijde verpleegassistente. Daarnaast werkt zij sinds februari dit jaar ook als Personal Assistent (PA) en Event manager voor Stichting Zwarte Vouwen voor Technologie. Na het volgen van een 3-daagse cursus in Cybersecurity via Zwarte vrouwen voor Technologie is haar reis op dit pad van de IT begonnen. Na het afronden van de online Cybersecurity opleiding eind dit jaar, is zij in het bezit van haar CompTIA Security+ Certificaat. Miljorha heeft dan zowel theoretische kennis alsook praktische vaardigheden opgedaan.

Miljorha’s reis is een pad geworteld in zorgzaamheid en een onuitputtelijke drang om anderen te ondersteunen en te beschermen, of het nu gaat om de gezondheid van individuen of de veiligheid van digitale systemen. Miljorha deelt graag haar ervaringen tijdens dit event.
Het programma op 28 september 2024. Klik en Lees verder

Sponsors

Wil je ook sponsoren vanuit een win-win perspectief? Maak alstublieft contact door te mailen naar eventmanagement@zvvt.nl of info@zvvt.nl