Closing The Digital GAP

Closing the digital gap logo with a black woman icon on the left and digital icon on the right and small logo's above

De digitale kloof is geen barrière, maar een brug die we samen bouwen.

Closing the Digital GAP is een innovatief om- en bijscholingsprogramma dat zich richt op het dichten van de digitale kloof voor ondervertegenwoordigde groepen in de Europese techsector. Dit programma wordt uitgevoerd in Spanje en Nederland en loopt voor maximaal 2 jaar lang. Dit programma wordt in samenwerking tussen Zwarte vrouwen voor Technologie (ZVVT) en Asociación Building Bridges uitgevoerd, mede mogelijk gemaakt door cofinanciering vanuit de Europese Unie, het fonds Erasmus+. 

ZVVT en Building Bridges genieten het vertrouwen om dit programma uit te voeren, omdat beide organisaties succesvolle ervaringen hebben met het empoweren, het om- en bijscholen en het creëren van kansen voor ICT talenten en niet-ICT talenten Daarnaast begeleiden wij effectief  talenten naar de arbeidsmarkt. 

200 talenten klaar voor de ICT-arbeidsmarkt

De komende twee jaar wordt gewerkt aan de om-en bijscholing van 200 diverse talenten in Nederland en Spanje. De focus ligt op technische en digitale vaardigheden, cybersecurity en persoonlijke ontwikkeling, met als doel de kansen van deze talenten op de ICT-arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten.

Ben jij klaar om je digitale toekomst vorm te geven? Meld je dan aan voor Closing the Digital GAP!

Inschrijving voor groep 1 is open vanaf 7 april t/m 23 april!

Online kick-off

𝐖𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐭 𝐮𝐢𝐭𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐨𝐦- 𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣𝐬𝐜𝐡𝐨𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚?
𝐊𝐨𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐞 online 𝐤𝐢𝐜𝐤-𝐨𝐟𝐟 𝐨𝐩 𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟐𝟒 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟓!

Programma-opzet

Per groep kan er deelgenomen worden aan het programma. Per groep worden 3 modules met kwalitatieve workshops gegeven. Elke module duurt 1 maand. Alle modules hebben elk 3 workshops. De workshops worden zowel online als fysiek gegeven. Module 1 en 2 zijn verplichte onderdelen van het programma. Module 3 is optioneel. De modules zijn:

  • Module 1 is Digitale vaardigheden. 
  • Module 2 is Persoonlijke Ontwikkeling. 
  • Module 3 is Technische vaardigheden. Als je laat zien dat je een carrière ambieert in de ICT beslissen we samen of je deze module kan volgen.

Naast de workshops krijgen deelnemers per module een verplichte coaching van 1 uur. Deelnemers worden aangemoedigd om optimaal gebruik te maken van hun coach, aangezien dit een verplicht onderdeel van het programma is.

Na het succesvol afronden van de twee modules ontvang je twee certificaten die aantonen dat je de eerste stap hebt gemaakt in de vaardigheden die nodig zijn om een langdurig ICT carrière te beginnen. Het derde certificaat ontvang je na het succesvol afronden van module 3. 

Module 1 (VERPLICHT) Digitale vaardigheden
Module 2 (VERPLICHT) Persoonlijke ontwikkeling
Module 3 (OPTIONEEL) Technische vaardigheden
Vrijdag 2 mei 2025 van 18:00 - 20:00
Workshop Cybersecurity Awareness
Online

Zaterdag 3 mei 2025 van 11:00-13:00
Workshop CV-opbouw en zoekmachines voor vacatures
Op locatie in de Ondernemerswinkel in Amsterdam
Vrijdag 4 juli 2025 van 18:00-20:00 Workshop Programmeren
Online

Zaterdag 14 juni 2025 van 11:00-13:00 Workshop Leer (samen) werken met OneDrive en Google Drive
Op locatie in de Ondernemerswinkel in Amsterdam

Vrijdag 16 mei 2025 van 18:00 - 20:00
LinkedIn Marketing
Online


Zaterdag 12 juli 2025 van 11:00 - 13:00 Workshop Leer je data analyseren in Excel!
Op locatie in de Ondernemerswinkel in Amsterdam
Zaterdag 28 juni 2025 van 11:00-13:00
AI content marketing
Op locatie in de Ondernemerswinkel in Amsterdam

Zaterdag 7 juni 2025 van 18:00 - 20:00 Workshop Leren onderhandelen van salaris en opdrachten
Online
Vrijdag 25 juli 2025 van 18:00-20:00
No-code website bouwen in WordPress Online

1 uur coaching
1 uur coaching
1 uur coaching

Jouw commitment

Omdat dit een intensief programma is, vragen we van deelnemers een serieuze betrokkenheid. Dit betekent dat je een commitment contract ondertekend, waarin je instemt met:

  • Actieve deelname aan 6 verplichte workshops in module 1 en 2 .
  • Actieve deelname aan de coachingsgesprekken van 1 uur per deelnemende module. 
  • Het opstellen en maken van de twee verplichte coaching verslagen
  • Het invullen van de voor- en na-effectmetingen.
  • Het tijdens de workshops invullen en inleveren van een feedbackformulier.
  • Een commitment bijdrage van € 50, die na succesvolle afronding van module 1 en 2 wordt teruggestort.
  • Dat er foto’s en video opnames gemaakt zullen worden tijdens alle workshops. De opnames en foto’s zullen o.a.. met Erasmus+ en op Internet worden gepubliceerd. Door mee te doen aan het programma Closing te Digital GAP geef je toestemming voor het maken van foto’s en video opnames en de publicaties hiervan door ons als organisatie en de andere deelnemers.

Inschrijven

Wil jij deel uitmaken van de brug die de digitale kloof in ICT overbrugt? Schrijf je in voor Closing te Digital GAP en behaal minimaal twee certificaten die je de kennis en vaardigheden geven om jouw toekomst in ICT vorm te geven!

Inschrijving voor groep 1 is open vanaf 7 april t/m 23 april.

Heeft u vragen? Mail naar ctdg@zvvt.nl.

Zwarte vrouwen voor Technologie (ZVVT)

ZVVT verandert de techsector door zwarte vrouwen te empoweren met educatie, mentorship en netwerkmogelijkheden. We begeleiden hen naar bloeiende carrières en ondernemerschap. Wij verbinden ondervertegenwoordigd talent met bedrijven die diversiteit omarmen en bieden een krachtig model voor (om)scholing, talent matching en investeringskansen. Zo bouwen we samen aan een eerlijkere, inclusievere en duurzame technologische toekomst!

Asociación Building Bridges

Asociación Building Bridges, onderdeel van YesEuropa, excelleert in de promotie van door de EU gefinancierde mobiliteiten en biedt uiteenlopende mogelijkheden, variërend van langdurige plaatsingen tot korte termijn ervaringen. Door gebruik te maken van Europese programma’s faciliteren we plaatsingen voor bijna 300 deelnemers per jaar. We richten ons op jongeren en volwassenen, met een speciale focus op kansarmen. Building Bridges helpt ook bij het omscholen en bijscholen van doelgroepen via hun e-learning platform dat door bijna 3.000 studenten wordt gebruikt.