(Om)Scholingstraject

In dit (om)scholingstraject adviseren en begeleiden wij jou bij het kiezen van de juiste (om)scholing en financiering van je opleiding(en). 


Het eindresultaat van dit (Om)scholingstraject is dat jij de juiste opleiding(en) en passende studie financieringsmogelijkheden kiest, aanvraagt en krijgt. We geven een concreet advies, inclusief te nemen stappen om in te schrijven bij de gekozen opleider en de te nemen stappen bij het aanvragen van de studie tegemoetkoming. Bij het adviseren welke opleiding(en) te volgen houden we rekening met jouw sociaaleconomische situatie.
Dit (om)scholingstraject is bedoeld voor vrouwen die:

  • Het Verkenningstraject hebben gevolgd.
  • Nog niet weten welke opleiding ze willen volgen en willen weten welke opleiding ze het beste kunnen kiezen passend bij de gewenste functie in de ICT en passend bij hun sociaaleconomische situatie. 
  • Opzoek zijn naar financieringsmogelijkheden voor de ICT opleiding die ze willen/moeten volgen.

Vrouwen met bijvoorbeeld een gezin of een baan met onregelmatige tijden, kunnen andere wensen hebben met betrekking tot de opleidingsduur- en intensiteit. Hier wordt rekening mee gehouden bij het adviseren welke opleiding(en) te volgen, in welke volgorde en bij welke opleider. Dit passend bij je ambitie. Als wij meerdere opleiding(en) adviseren dan stellen wij een opleidingsplan op met hierin opgenomen het te volgen opleidingsroute. De geadviseerde en gekozen opleiding(en) volgen de vrouwen bij een geaccrediteerde en bestaande opleider.

What Our Students Say About Us

Goede begeleiding van Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie

March 10, 2024

1. Waarom heb je gekozen voor Stichting Zwarte vrouwen voor Technologie?

Ik heb gekozen voor de SZVVT omdat ik de mogelijkheid heb gekregen om een korte traject bij hen te volgen. Daarnaast omdat het kansen voor zwarte vrouwen in de ICT wilt bieden.

2. Je hebt bij ons het Verkenningstraject gevolgd. Welke ondersteuning/ begeleiding heb je gekregen vanuit dit traject?

Ik heb ondersteuning gehad van Marianne. Zij is iemand die je graag wilt helpen en is een dame van haar woord. Als zij een afspraak maakt met je dan houdt zij zich daaraan. Als je vast komt te zitten kan je haar altijd benaderen.

3. Hoe heeft dit Verkenningstraject je geholpen?

Door dit traject ben ik erachter gekomen welke richting in de ICT mij het leukst lijkt en ben ik erachter gekomen dat de wereld in de ICT branche wel degelijk iets voor mij kan betekenen.

4. Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd dat de ICT branche erg breed is en dat ar van alles te doen is in de ICT branche. Tegenwoordig draait alles om de ICT branche. Waar ik voorheen dacht dat het alleen met cijfers en berekeningen te maken had ben ik erachter gekomen dat dat niet zo is. Het gaat dieper dan dat.

5. Wat adviseer je andere vrouwen die geïnteresseerd zijn om te kiezen voor ons ICT- carrièreprogramma?

Gewoon ervoor gaan. Je wordt goed begeleidt.

Wiwi
Registration form